Германия ще започне ваксинацията на населението срещу Covid-19 на 27 декември.

...
Германия ще започне ваксинацията на населението срещу Covid-19 на 27 декември.
Коментари Харесай

КОВИД по света: Нов антирекорд по починали в САЩ, Германия започва ваксинацията

Германия ще стартира имунизацията на популацията против Covid-19 на 27 декември . Първо ще бъдат имунизирани жителите на старческите домове, предадоха Франс прес и ТАСС. Решението е взето на съвещание на федералния министър на опазването на здравето Йенс Шпан и сътрудниците му от 16-те немски провинции.

Много евентуално е имунизацията в целия Европейски съюз, на който Германия е ротационен ръководител, да стартира на 27 декември, отбелязва Агенция Франс Прес.

Под немски напън Европейската организация по медикаментите разгласи, че ще вземе решението за одобрение на имунизацията на " Пфайзер " и " Бионтех " на 21 декември - с една седмица по-рано от плануваното.

Общо близо 23 500 души са умряли в Германия от затруднения, провокирани от ковид а. Заразените в страната са близо 1 милион и 380 хиляди.

Ваксинацията против Covid-19 във Франция ще стартира през последната седмица на декември, заяви министър председателят Жан Кастекс, представен от Франс прес.

На първия стадий ще бъдат имунизирани рисковите групи - възрастните, уязвимите и някои здравни служащи.

Кастекс чака неприоритетните групи да бъдат имунизирани в " края на пролетта ".

Франция е поръчала общо към 200 милиона дози, задоволителни за имунизирането на 100 милиона души.

В страната са регистрирани над 2 милиона и 400 хиляди инфектирани, а общият брой на смъртните случаи надвиши 59 хиляди и 300.

Сега поради пандемията в страната е в действие полицейски час през нощта.

Бившият президент на Швейцария Флавио Коти почина от COVID-19 , съобщи Франс прес. Коти е бил също министър на външните и на вътрешните работи.

81-годишният някогашен швейцарски президент е умрял в болница в южния град Локарно, в италианскоговорящия кантон Тичино, " след затруднения, дължащи се на ковид а ", заяви локален вестник.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР